Opleiding Voedingsmiddelentechnologie

Begrijpen wat de houdbaarheid van ijs bepaald? Weten wat de écht kritische parameters zijn bij een pasteurisatieproces? Bij de opleiding Voedingsmiddelentechnologie leer je in 17 dagen alles over de wondere wereld van voedingsmiddelen. Zo leer je hoe producten onderzocht kunnen worden en hoe je deze producten verder kunt ontwikkelen. We staan daarbij stil bij onderwerpen als kwaliteitsbewaking, marktonderzoek en productiemanagement.

Na het afronden van de opleiding Voedingsmiddelentechnologie krijg je een diploma op NLQF niveau 4. Het is daarom een ideale opleiding voor mensen die werken of willen werken in de voedingsindustrie, bij een voedselproducent, omverpakker, controle-instituut, certificeerder of transporteur.

De opleiding Voedingsmiddelentechnologie heet bij LSBL ‘Levensmiddelentechnologie‘. Voedingsmiddelentechnologie is namelijk een synoniem. De opleiding start twee keer per jaar: rond januari/februari en augustus/september in meerdere plaatsen in Nederland. Bekijk de actuele data op de pagina van de opleiding Levensmiddelentechnologie. Ook leuk om te bekijken als je geïnteresseerd bent in deze opleiding is dit filmpje.

Voordelen opleiding Voedingsmiddelentechnologie

Er is kennis nodig om in een productieomgeving te werken. Beheers je dezelfde taal en kennis als jouw collega’s? De opleiding Voedingsmiddelentechnologie zorgt ervoor dat je een goede basis hebt en een volwaardige gesprekspartner wordt. Dat in slechts zeventien dagen!

Professionele trainer met vakkennis

De docent heeft veel werkervaring in de voedingsindustrie. Tijdens de opleiding geeft hij/zij veel voorbeelden van processen en producten uit jouw bedrijf, waarbij er aandacht is voor de relatie ‘proces – product en mens – machine’. Uiteindelijk maak jij als deelnemer een zestal praktijkcases. Zo pas je de kennis uit de opleiding toe in de werkomgeving bij jouw bedrijf.

Afstandsonderwijs mogelijk

Zolang de Corona-uitbraak het vereist wordt de opleiding als afstandsonderwijs via Microsoft Teams verzorgd.

Welke onderwerpen komen aan bod?

Deelnemers hebben verschillende achtergronden, waardoor er veel interactie is tijdens lessen. Uiteindelijk komen de volgende onderwerpen aan bod: warenkennis, procestechnologie, verpakkingstechniek, kwaliteitszorgsystemen, microbiologie, conserveringstechnieken en mengels.

Ik ben geïnteresseerd

Heb je een vooropleiding op MBO-niveau of havo-niveau? Schrijf je dan in voor onze opleiding. Natuurlijk kun je ook de brochure aanvragen of een vraag stellen. Gebruik hiervoor de chatfunctie rechtsonder.

© Copyright 2020 - LSBL Services VOF

LRQA Cedeo NRTO NRTO keurmerk