Voedingsmiddelentechnologie (LMT) is een interessante tak van sport binnen de levensmiddelenbranche. Met de 17-daagse opleiding van LSBL verdiep je jouw huidige kennis, fris je deze op of creëer je carrièreperspectief. We zetten de voordelen voor jou als medewerker en die voor je baas op een rij. Ook krijg je antwoord op vragen als ‘Welke onderwerpen komen aan bod?’, ‘Hoe zit het met de kwaliteit van de opleiding?’ en ‘Op welke locatie kan ik les krijgen?’.
De opleiding voedingsmiddelentechnologie van LSBL is de kortste route naar een NLQF niveau 4 diploma. Werken in een productieomgeving vereist een bepaalde kennis van jou. Voor een goede interactie met je collega’s heb je een soortgelijk kennisniveau nodig. De opleiding zorgt ervoor dat je een waardevolle gesprekspartner in de voedingsmiddelenindustrie wordt. In slechts 17 lesdagen krijg je meer kennis en inzicht. Bovendien ben je maar weinig afwezig met het kleine aantal lesdagen. Fijn voor jou, want dan hoef je niet veel werkdagen te missen. En fijn voor je werkgever, dan hoeft hij/zij jou niet veel te missen op de werkvloer.
Om met de opleiding voedingsmiddelentechnologie te kunnen starten heb je de minimale vooropleiding mbo of havo nodig. Twijfel je over de juiste vooropleiding, dan adviseren we je graag. LMT is geschikt voor mensen werkt of wil werken in de voedingsindustrie, bij een voedselproducent, controle-instituut, laboratorium, omverpakker, certificeerder, transporteur of als adviseur of verkoper. Ook als jouw vooropleiding geen vakken bevatte op het gebieden van levensmiddelentechnologie, maar wel richting proceskunde, dan is LMT een goede keuze.
Voedingsmiddelentechnologie is ingeschaald op NLQF niveau 4. NLQF maakt door de overheid gereguleerde kwalificaties en private kwalificaties qua niveau met elkaar vergelijkbaar. Een NLQF inschaling bewijst het niveau van de leerresultaten van de kwalificatie: dat wat iemand kan en weet na succesvolle afronding van de opleiding.
Jouw docent heeft allround werkervaring in de voedingsindustrie en geeft voorbeelden op basis van zijn/haar ervaring en jouw bedrijf. Zo kan er technologische kennis en inzicht toegelicht worden en aandacht besteedt worden aan de relatie tussen proces, product en mens en machine. Je maakt zes praktijkopdrachten aan de hand van praktijksituaties. Omdat iedere student uit een ander bedrijf komt, versterkt dit het onderlinge contact en de discussies die behandeld worden.
Ben je net zo enthousiast over de opleiding voedingsmiddelentechnologie als wij? Schrijf je dan direct in! Twijfel je of je de juiste vooropleiding hebt? We adviseren je graag. Neem contact met ons op bij verdere vragen. We helpen je graag verder.