Maak jij al gebruik van het STAP-budget?

Misschien heb je nog niet eerder gehoord van het STAP-budget. In dat geval is het tijd dat je erachter komt en hier gebruik van maakt. Er is dit jaar namelijk subsidie vrijgegeven om in te zetten voor een opleiding. En dit budget kun je uiteraard ook inzetten voor de opleidingen van LSBL. Wil je meer weten over de mogelijkheden? We vertellen je graag meer.

Wat is het STAP-budget?

Een opleiding kan soms een flink prijzige investering zijn. Maar met behulp van de subsidie die is vrijgesteld in 2022 kun je tot wel 1000 euro aanvragen voor een opleiding naar keuze*. Er wordt namelijk 160 miljoen euro beschikbaar gesteld. Dit bedrag wordt verdeeld over 5 aanvraag tijdvakken. In principe kan iedereen het STAP-budget aanvragen, echter zijn er wel een paar regels waar je aan moet voldoen:

  • Je moet ouder zijn dan 18 jaar;
  • Je ontvangt nog geen AOW;
  • Jij of je partner hebben de Nederlandse nationaliteit of een andere nationaliteit van een land binnen de Europese Unie;
  • Je bent volksverzekerd;
  • Je hebt dit kalenderjaar niet eerder gebruik gemaakt van het STAP-budget.

Hoe vraag je het budget aan?

Wil je het STAP-budget aanvragen voor een opleiding? Wij nemen je graag mee door het proces. Je vraagt het budget aan via www.stapuwv.nl. Hier voer je eerst een kleine test uit die duidelijk maakt of je in aanmerking komt voor het budget. Vervolgens kom je bij stap 2. Hier kun je zien of de desbetreffende scholing in aanmerking komt. Indien je hebt gekozen voor een van de opleidingen van LSBL* wordt deze goedgekeurd. Nu kun je controleren of er nog budget over is voor deze periode. Zo niet, dan kun je in een volgende periode budget aanvragen.

Is er nog budget over, dan ben je bij de laatste stap. Hier heb je je DigiD gegevens voor nodig en het STAP-aanmeldingsbewijs van jouw opleider. Je moet dit bestand uploaden bij je aanvraag. Dit kan als jpg-bestand, png-bestand of PDF. Let op: bij drukte kan er een wachtrij zijn om STAP-budget aan te vragen. Daarom bevelen wij van LSBL aan om minimaal een kwartier voordat je het STAP-budget kan aanvragen al klaar te zitten.

Budget gebruiken voor een LSBL opleiding

Ook voor de opleidingen van LSBL is het mogelijk om het STAP-budget in te zetten. Onze opleidingen worden zowel online gegeven als op locatie. Dit zorgt voor een stuk meer flexibiliteit. In onderstaande tabellen kun je het STAP aanbod vinden van LSBL inclusief subsidiekortingen. Let op! Alle genoemde prijzen zijn excl. BTW:

STAP aanbod

Heb je vragen over een van bovenstaande opleidingen of krijg je graag meer informatie? Wij beantwoorden al jouw vragen graag.

Meer weten over LSBL?

In 1965 is LSBL opgericht als opleidingsinstituut voor geïnteresseerden in de levensmiddelen-, dranken- en genotmiddelen sectoren. LSBL verzorgde op dat moment vakopleidingen. Bij LSBL willen we ieder persoon die keuzes maakt in of rondom de productie, bewerking, transport of verhandeling van levensmiddelen leren dat op een praktisch technologisch verantwoorde manier te doen. Onze droom is dat de mensen die we opleiden geënthousiasmeerd worden door onze passie voor levensmiddelentechnologie. Dit doen we met behulp van klassikale, online én blended learning opleidingen.

Benut je kansen, ga voor groei!

Heb je een online opleiding in gedachten en wil je het STAP-budget hiervoor gebruiken, maar zijn er nog onduidelijkheden? Neem gerust contact op. Er zijn genoeg mogelijkheden om je om te scholen of je kennis te verbreden in de richting die jij wilt.

*Het STAP-budget geldt voor een beperkt aantal opleidingen bij LSBL en onze prijzen worden altijd vermeld excl. BTW.

© Copyright 2021 - LSBL Services VOF

LRQA NRTO NRTO keurmerk