Specialisatietraining Fermentatie

Je bent werkzaam of wilt je verdiepen in de fermentatie van levensmiddelen. Je wilt graag meer weten over hoe je levensmiddelen veilig kunt fermenteren en hoe je de optimale smaak van het product kunt ontwikkelen. Je wilt hier graag een opleiding voor volgen, maar hele dagen of avonden naar een instituut, dát past je niet zo.

Wil je weten hoe je zuivelproducten fermenteert? Wil je leren hoe je koffie, thee, wijn of bier perfectioneert tot ze de beste smaak hebben? Wil je te weten komen van welke factoren de beste fermentatie afhangt? Dan is deze specialisatietraining absoluut bestemd voor jou.

Voor wie

De specialisatietraining Fermentatie is voor mensen die werkzaam zijn in de voedingsindustrie of die te maken hebben met voeding en geïnteresseerd zijn in etikettering.

E-learning

De opleiding bestaat uit het volgen van online theorie en het maken van online toetsen. Na succesvolle afronding kun je zelf je certificaat downloaden.

Niveau

De opleiding wordt gegeven op MBO/HBO-niveau.

Onderwerpen

De volgende onderwerpen worden tijdens de training behandeld:

  • Inleiding fermentatieprocessen
  • Groeicurve micro-organismen
  • Stofwisseling van micro-organismen
  • Procesomstandigheden
  • Voedingsstoffen
  • Leefklimaat
  • Temperatuur
  • Reinculturen
  • Risico’s
  • Levensmiddelen en toegepaste micor-organismen
  • Zuivel fermentatie
  • Zuursels
  • Plantaardige fermentatie
  • Dierlijke fermentatie

Kosten

De kosten bedragen per deelnemer €350,- excl. BTW.

Optioneel: praktijktraining

Indien gewenst biedt LSBL een aanvullende praktijktraining. Hiervoor kunt u contact opnemen via onderstaande contactgegevens.

Ga direct aan de slag

Deze training kun je direct volgen vanaf onze online shop.

© Copyright 2021 - LSBL Services VOF

LRQA NRTO NRTO keurmerk