LSBL Opleiding:

LMT upgrade niveau 4

Upgrade je LMT diploma naar een diploma met niveau 4 aanduiding.

DOELGROEP

Je hebt bij LSBL de applicatie opleiding levensmiddelentechnologie (LMT) gevolgd en behaald. Hiervoor heb je een instituutsdiploma ontvangen. We hopen dat je de kennis die je tijdens de LMT hebt opgedaan goed hebt kunnen gebruiken.

UPGRADE JOUW LMT DIPLOMA

Per 2016 is de opleiding ingeschaald door het NCP NLQF op niveau 4. Omdat je de LMT eerder hebt gevolgd, kun je de “Upgrade LMT” volgen waarmee je je huidige diploma kan omzetten naar een LMT diploma op niveau 4. Dit geeft je meer perspectief binnen de voedingsindustrie als je bijvoorbeeld wilt solliciteren of doorgroeien naar functies waarvoor niveau 4 gevraagd wordt.

WAT BETEKENT INSCHALING OP NIVEAU 4?

Sinds 2016 is de applicatie opleiding levensmiddelentechnologie (LMT) ingeschaald op NLQF niveau 4. Deze inschaling maakt het mogelijk om deze kwalificatie qua niveau te vergelijken met andere opleidingen, bijvoorbeeld een opleiding van een erkende mbo instelling. Een NLQF inschaling vertelt niet zozeer iets over de geleverde studie-inspanning of studie-inhoud, maar over wat iemand kan en weet als een bepaald leerproces is afgerond. Klik hier voor meer informatie.

KENNIS UPDATEN

De opleiding “Upgrade LMT” bestaat uit vijf dagdelen en een portfoliogesprek. In vijf dagdelen ga je je kennis updaten van de onderwerpen: grondstof, microbiologie, zorgsystemen, verpakken en technologie. Deze dagdelen zijn ook ondersteunend voor het maken van je portfolio-opdrachten.
Logo LMT

PORTFOLIO OPBOUWEN

Voor het examen, bestaand uit een portfoliogesprek, bouw je een portfolio op. Hiervoor maak je zes opdrachten. De onderwerpen zijn: grondstoffen, microbiologie, zorgsystemen (verbeter opdracht), HACCP opdracht, verpakken en technologie. Beoordeel zelf of in overleg met je docent of de opdrachten voor zorgsystemen en HACCP die je eerder hebt gemaakt nog volstaan voor dit portfolio. Gedurende de opleiding word je door de docent begeleid in het opbouwen van je portfolio.

EXAMEN

Het praktijkexamen wordt afgenomen in de vorm van een mondeling praktijkgesprek “Portfoliogesprek” op de werkplek. In dit gesprek staan de uitgevoerde praktijkopdrachten centraal. Deze worden besproken, uitgelegd en toegelicht aan de hand van de praktijksituatie. In dit gesprek wordt zichtbaar hoe je de kennis uit de opleiding toepast in de praktijk. Het gesprek wordt beoordeeld aan de hand van het “scoreformulier bedrijfsmatig handelen voor de levensmiddelentechnoloog”.

LESMATERIAAL

Als lesmateriaal maak je gebruik van de vijf mappen die je tijdens de opleiding LMT hebt ontvangen. Mochten deze niet meer in je bezit zijn, dan kun je dit nabestellen. De kosten hiervoor zijn € 260,-.

NETWERKEN

De lunch en het diner zijn mooie momenten om te netwerken en onderling ervaring, kennis en ideeën uit te wisselen. Daarom is er voorafgaand aan de les de mogelijkheid om te lunchen of dineren. Dit is optioneel, dus als je hieraan deel wilt nemen, moet je je hiervoor opgeven. De kosten voor de lunch zijn € 10,- en voor het diner € 13,50.

PLANNING

Momenteel wordt de opleiding op individuele basis aangeboden. Bij meerdere aanmeldingen wordt de opleiding klassikaal aangeboden.

PORTFOLIOGESPREKKEN

Het portfoliogesprek duurt een dagdeel en vindt in overleg plaats.

ONDERWERP

dag 1: grondstof
dag 2: microbiologie
dag 3: zorgsystemen
dag 4: verpakken
dag 5: technologie

Klik hier om u in te schrijven voor deze opleiding.

© Copyright 2018 - LSBL Services VOF

LRQA Cedeo NRTO NRTO keurmerk