LSBL Opleiding:

Applicatie opleiding brood

De bakkerijsector is door allerlei ontwikkelingen steeds in beweging. Denk aan schaalvergroting, automatisering en veranderende consumentenbehoeften, zoals clean label. Bij grotere bakkerijen, grondstofleveranciers, machinefabrikanten en dienstverleners groeit de behoefte aan vakmensen met een technologisch inzicht in broodbereiding. De applicatie opleiding brood voorziet hier in.

Voor wie?

Voor senior operators, proefbakkers, kwaliteitsmanagers, productontwikkelaars, verkopers, etc. die in hun werk te maken hebben met broodbereiding.

Opleidingsdoel

Uw kennis van broodtechnologie verder te vergroten en verdiepen.

De opleiding

De applicatie opleiding brood is een heel praktische opleiding gericht op actuele kennis en inzicht in de procesmatige bereiding van diverse broodsoorten. Tijdens de opleiding voert u zelf de broodbeoordeling van het NBC uit. Deze wordt ook uitgebreid toegelicht. De bloembeoordeling van het NBC geeft een goede start voor de proces- en receptuurkeuze. De deelnemer leert de relatie leggen van het brood naar de product technologische aspecten. Zoals gebruik grondstoffen, broodverbetermiddelen, enzymen, emulgatoren, oxidatiemiddelen, gist en zuurdesem en houdbaarheid. De relatie met de type processen en de keuze van korte en lange fermentatie worden behandeld en dit kan praktisch worden getest. Bij procestechniek is een excursie gepland. Ook worden de nieuwe ontwikkelingen besproken, zoals kneedsystemen, rijsconditionering, frozen dough, ovens en het afkoelen van brood.

Praktijkgericht

Het middelpunt van de opleiding is een kernopdracht. De deelnemer werkt gedurende de opleiding aan optimalisatie van een eigen broodproduct, een technologisch probleem/uitdaging of een case. De opleiding start en eindigt met een broodbeoordeling van een eigen product. In teamverband werken we aan de eigen opdracht. Het leren van en met elkaar is een belangrijk element van de opleiding. De mondeling toelichting van de behaalde resultaten omtrent de kernopdracht is tegelijk de praktijktoets waarmee de deelnemer de opleiding afrondt. Hierdoor wordt het gerealiseerde leereffect zichtbaar gemaakt aan het bedrijf.

Alle onderdelen worden ondersteund met practica, deze vinden plaats in de examenbakkerij van het NBC.

Examen

Aan het eind van de opleiding wordt een praktische eindtoets afgenomen op de eigen werkplek en duurt 1,5 uur.

Vooropleiding

Deelnemers hebben kennis van bakkerijtechnologie op minimaal MBO niveau 3 of de LMT (applicatie opleiding levensmiddelentechnologie).Twijfelt u over de juiste vooropleiding, dan adviseren wij u graag. De opleiding brood wordt gegeven op niveau 4.

LSBL/NBC

LSBL is sinds 1965 een begrip in de voedingsindustrie en is sterk in voedingsmiddelentechnologie. Vanaf 1990 verzorgt LSBL als privaat opleider vooral maatwerkopleidingen bij voedingsmiddelenbedrijven, waaronder industriële bakkerijen en grondstofproducenten. Speciaal voor de applicatie opleiding brood maakt LSBL gebruik van de expertise van het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC). NBC is toonaangevend in haar kennis over en ervaring met broodbeoordelingen.

Open inschrijving

De applicatie opleiding brood is een open inschrijvingsopleiding. U schrijft zich in op individuele basis of op advies van uw werkgever. Na afloopt ontvangt u een instituutsdiploma.

In-company

Deze opleiding kan ook in-company worden verzorgd. Of geschikt gemaakt worden aan uw interne wens en behoefte. Heeft u hier interesse in? Neem dan contact met ons op via +31-0318-69 69 99.

Individuele inschrijving

Wilt u deze opleiding op individuele basis volgen en betaalt u de opleiding zelf? Dan kunt u de studiekosten opgeven bij uw belastingaangifte. De drempel in box 1 in de inkomstenbelasting voor de aftrek van scholingsuitgaven is vastgesteld op € 250,- (2016).
Betaling in termijnen is mogelijk voor individuele inschrijvers.

© Copyright 2018 - LSBL Services VOF

LRQA Cedeo NRTO NRTO keurmerk