Nieuwsbericht:

Diploma uitreiking levensmiddelentechnologen en industriële kaasmakers

Op de zuivelboerderij van Remeker reikte LSBL op vrijdag 8 september jl. diploma’s uit aan levensmiddelentechnologen en industriële kaasmakers. Het afgelopen half jaar volgden zij respectievelijk de opleidingen levensmiddelentechnologie (LMT) en VOB Kaas.

“Sinds een paar jaar is de applicatie opleiding LMT ingeschaald door het NLQF op niveau 4,” vertelt Gerrit de Jonge, directeur bij LSBL. “Bijzonder is dat we ook een diploma met deze niveau-aanduiding aan een oud-cursist mochten uitreiken. Zij heeft de opleiding vóór de inschaling gevolgd en heeft middels een upgrade de ingeschaalde opleiding op NLQF niveau 4 behaald.”

Groepsfoto: levensmiddelentechnologen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Groepsfoto: industriële kaasmakers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor 2018 staan weer twee LMT opleidingen en een VOB Kaas opleiding ingepland.

Levensmiddelentechnologie

De (deeltijd) opleiding levensmiddelentechnologie richt zich op mensen die in de voedingsindustrie werken of willen werken of heeft zijdelings te maken met de productie van voedingsmiddelen. Zij kunnen ook werken bij een voedselproducent, controle-instituut, laboratorium, omverpakker, certificeerder, transporteur of als adviseur of verkoper. Soms hebben mensen niet de juiste vooropleiding. In de opleiding verdiepen zij hun huidige kennis, frissen deze op, of creëren ze carrièreperspectief. Het is ook de kortste route om een diploma op NLQF niveau 4 te behalen in de voedingsindustrie.

VOB Kaas

De VOB kaasopleiding is bedoeld voor medewerkers in de kaasindustrie die kennis hebben van levensmiddelentechnologie en zich verder willen verdiepen op het vakgebied van kaasbereiding. In de opleiding wordt in gegaan op de technologische aspecten, die kunnen optreden tijdens het kaasbereidingsproces. Zoals de procesparameters die de kwaliteit en het rendement van de kaasopbrengst beïnvloeden. De kwaliteitsaspecten zijn van organoleptische-, microbiologische-, chemische- en/of fysische aard. Na afloop van de kaasopleiding is de deelnemer in staat om afwijkingen te herkennen en te signaleren, dit te linken aan het te voeren of gevoerde productieproces en weet dit bij te stellen om de afwijkingen te verkleinen of geheel op te heffen.

© Copyright 2018 - LSBL Services VOF

LRQA Cedeo NRTO NRTO keurmerk