Nieuwsbericht:

Diploma LMT op niveau 4 stap in de richting van carrière

Eind maart reikte LSBL opnieuw diploma’s uit van de applicatie opleiding levensmiddelentechnologie. Deze opleiding is sinds 2016 ingeschaald op niveau 4 door het NLQF. Een van de deelnemers is Lennard Visser uit Zeeland. Dat Ede nou niet bepaald naast de deur lag, bleek voor hem geen bezwaar te zijn om daar een opleiding te volgen.

“Ik werkte als operator en wilde me graag verder ontwikkelen. Eerst heb ik Vapro A gedaan. Dat was leuk, maar ik wilde me graag verder ontwikkelen op een hoger niveau en in de voedingsindustrie”, vertelt Lennard Visser. “Bij het bedrijf waar ik werkte, was dat bekend en de loopbaancoach van het bedrijf reikte me de LMT aan. Mijn eerste indruk was dat het een interessante opleiding zou zijn, waarin alle aspecten van de voedingsindustrie aan bod zouden komen. Maar ook het vrij korte tijdsbestek van zo’n zes maanden.

“Persoonlijk vond ik warenkennis het leukste gedeelte. Bijvoorbeeld wat koolhydraten, vetten en enzymen doen. Hier heb ik veel van geleerd, omdat ik er nog weinig van wist,” vertelt Lennard verder. “Tijdens de lessen werd ik uitgedaagd om actief mee te doen. Door de stimulerende en praktijkgerichte werkwijze aangevuld met de Powerpoint presentatie van de docent als leidraad en samenvatting te zien, kun je al tijdens de les veel opsteken. Als het een struikelblok is om veel te lezen, dan is de heldere uitleg van de docent fijn. Ook wordt de stof goed behandeld tijdens de lessen.”

Met het diploma levensmiddelentechnologie op niveau 4 op zak, gaat Lennard de komende maand starten als QC afdelingschef bij Coroos. Verder wil hij de bedrijfsopleiding HAS in Den Bosch gaan doen om uiteindelijk het HBO diploma te bemachtigen. Hij hoopt zich verder te ontwikkelen in de voedingsindustrie, met name op de kwaliteitsafdeling. LSBL wenst Lennard daarbij veel succes toe!

Alle geslaagde deelnemers poseren bij Boerderij De Hooilanden te Bennekom.

© Copyright 2018 - LSBL Services VOF

LRQA Cedeo NRTO NRTO keurmerk