Nieuwsbericht:

4 keer de kans om in 2018 levensmiddelentechnologie te doen

2018 staat er goed voor wat betreft de applicatie opleiding levensmiddelentechnologie (LMT) van LSBL, die op NLQF niveau 4 is ingeschaald. Medewerkers die in de voedingsindustrie werken, hebben volgend jaar maar liefst vier keer de mogelijkheid om te starten met deze deeltijd opleiding.

Ede en Zeeland

In januari en september starten de opleidingen in Ede, waar de opleidingsorganisatie gevestigd is. Dit is een centrale plek in het land die vanuit alle hoeken goed te bereizen is. Daarnaast zal op twee momenten in het jaar de opleiding van start gaan in de provincie Zeeland. In Zeeland bleek een duidelijke behoefte aan een opleiding levensmiddelentechnologie. Daarin gaat de LMT voorzien! Ook mensen die bijvoorbeeld nog niet in de voedingsindustrie werken kunnen zich inschrijven.

De opleiding LMT is de snelste en kortste route om een diploma ingeschaald op NLQF niveau 4 te krijgen op gebied van levensmiddelentechnologie te krijgen. De opleiding focust zich op de onderwerpen die van belang zijn voor de voedingsindustrie. Dat zijn technologie, microbiologie, fermentatie, hygiëne, kwaliteit en zorgsystemen, afvullen en verpakken en procestechnologie.

Voor wie?

De opleiding wordt breed ingestoken en is voor veel mensen interessant. Vooral voor personen die in de voedingsindustrie werken of zijdelings te maken hebben met de productie van voedingsmiddelen. Ook komen er medewerkers van bijvoorbeeld controle-instituten, laboratoria, omverpakkers, certificeerders, transporteurs en zelfs adviseurs of verkopers. Vooral voor iemand die wel in de voedingsindustrie werkt en een vooropleiding op een bepaald niveau heeft, maar geen vakken heeft gevolgd op gebied van levensmiddelentechnologie, is deze opleiding een waardevolle aanvulling.

Inhoud opleiding

Tijdens de zeventien lesdagen wordt ingegaan op de materie en ondersteuning geboden bij het maken van zes praktijkopdrachten voor het opbouwen van het portfolio. Aan het eind van de opleiding vindt een theorietoets plaats. Het uiteindelijke examen bestaat uit een portfoliogesprek op de werkplek. Bij een voldoende beoordeling ontvangt de deelnemer een diploma levensmiddelentechnologie ingeschaald op NLQF niveau 4. Naast de opgedane kennis en inzicht is dit een mooie erkenning voor de deelnemer om aan te tonen dat hij/zij een volwaardig gespreks- en sparringpartner is voor alle disciplines in de voedingsindustrie.

Meer informatie over de LMT of aanmelding?

 

© Copyright 2018 - LSBL Services VOF

LRQA Cedeo NRTO NRTO keurmerk