LSBL Opleiding:

Zuiveltechnologie

Zuiveltechnologie is een specialiteit van LSBL. LSBL heeft ruime ervaring bij de zuivelverwerkende organisaties van zowel koeienmelk als geitenmelk. Daarbij gaat het om het verwerken van melk tot halffabricaat of eindproduct. Denk hierbij aan:

  • Boter en boterproducten
  • Consumptiemelkproducten (magere melk, halfvolle melk, volle melk, karnemelk, vla, yoghurt, kwark, etc.)
  • Gecondenseerde melk
  • Kaas
  • Kinder- en babyvoeding
  • Klinische voeding
  • Melkpoeder
  • Wei producten
  • Zuivel ingrediënten

In de zuivelindustrie is altijd vraag naar vakmensen. LSBL traint de procesoperator of voedingsoperator, producttechnoloog, kwaliteitsanalist, logistiek medewerker en laborant. Dit kan op basiskennis als op specialistische vraagstukken.

In een training heeft LSBL het doel om verdieping van kennis in de technologische achtergronden van zuivelproducten, de zuivelprocessen en de toegepaste grondstoffen te vergroten. Inzicht en toepassen van kennis in de praktijk kunnen worden getoetst.

Onze gemotiveerde trainers behandelen alle aspecten van de zuiveltechnologie, waaronder de hoofdcomponenten met hun eigenschappen en voornaamste toepassingsmogelijkheden. Ook komen praktische zaken aan bod, zoals de opslag, transport, standaardiseren, homogeniseren, verhitten en indampen van zuivelproducten. Natuurlijk spelen binnen de zuiveltechnologie ook bereidingsprocessen een rol. Denk daarbij aan dagverse en lang houdbare zuivelproducten. En niet te vergeten de fermentatie van bereide zuivelproducten, zoals yoghurt en kaas.

Binnen elke zuivelonderneming zijn andere vragen op trainingsgebied aan de orde. LSBL kan elk bedrijf in de zuivelindustrie van een eigen antwoord op hun trainingsvraag voorzien. Door de specialiste kennis die bij LSBL beschikbaar is, kunt u ook moeilijkere vraagstukken bij ons neerleggen.

Voorbeelden

Enkele voorbeelden van trainingen die we specifiek op maat hebben verzorgd zijn:

  • Indampen en drogen van melk en wei
  • Zuiveltechnologie
  • Afvullen en verpakken van zuivelproducten
  • Kaastechnologie
  • Melkverwerkings- en kaastechnologie voor operators
  • Melk- en weiverwerking
  • Melkaanvoer en melkbewerking
  • Membraanfiltratie

Opleiden binnen de zuivelindustrie is op diverse manieren mogelijk. Dit kan een klassikale les zijn, maar ook via e-learning, blended learning, werkplekopleiding of de bedrijfsacademie.

LSBL maakt gebruik van de Zuivelacademie en heeft vanwege haar specialisme meegewerkt aan de inrichting van de content.

Contact

Wilt u meer weten over zuiveltechnologie? Of over de mogelijkheden om gezamenlijk met u een opleidingstraject op te zetten? Neem dan contact met ons op. Het nummer is  +31 318 69 69 99.

© Copyright 2017 - LSBL Services VOF

LRQA Cedeo NRTO NRTO keurmerk